Канада ще предостави още оръжия и оборудване на Украйна, съобщи канадският премиер

...
Канада ще предостави още оръжия и оборудване на Украйна, съобщи канадският премиер
Коментари Харесай

Канада ще предостави още оръжия на Украйна и ще наложи нови санкции на Русия |

Канада ще предостави още оръжия и съоръжение на Украйна, заяви канадският министър председател Джъстин Трюдо след необявено посещаване в Киев през вчерашния ден, съобщи Би Би Си.

След диалози с украинския президент Володимир Зеленски Трюдо разгласи, че Канада ще наложи и нови наказания на съветски физически и юридически лица по отношение на нашествието на Москва в Украйна. " Днес разгласявам повече военна помощ, камери за дронове, сателитни изображения, дребни оръжия, муниции и друга поддръжка, в това число финансиране на интервенции по разминиране ", сподели Трюдо.

Канада ще наложи наказания и против още 40 руснаци и пет юридически лица, в това число олигарси и близки сътрудници на режима в отбранителния бранш.

, който беше в центъра на яростни сражения сред украинските и съветските войски преди руснаците да се изтеглят в края на март.
Канадският министър председател разгласи, че страната му възобновява активността на посолството си в украинската столица.

Като част от напъните за поддържане на продоволствената сигурност Канада дава 25 милиона $ на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации, както и ще отстрани комерсиалните мита върху целия украински импорт в Канада за идната година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР